Koronavírus

Kötelező a maszk az Országgyűlésben, a Fidesz bünteti a szabálytalankodókat

Valamennyi frakció döntést hozott arról, hogy a tagjai csak arcmaszkban lépnek be az épületbe, amit az ülésteremben is hordanak.

2020.09.19 09:55ma.hu

Az országgyűlési képviselőkre is vonatkoznak a kötelező maszkviselési szabályok. A hivatal épületeinek a mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon, közösségi terekben, továbbá a büfék, éttermek használata során sorban álláskor kötelező a maszk viselése.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Blikknek azt mondta, hogy a testhőmérséklet-mérést nem teszik kötelezővé, de erősen ajánlják képviselőiknek. - Ha ezt nem tartják be, az érintett képviselőre bírságot szabnak ki. Ez vonatkozik a maszk viselésére és a kézfertőtlenítésre is - jelentette ki a politikus.

A Párbeszéd nem büntet, de szóban figyelmezteti a renitens képviselőket. - A Párbeszéd frakciója döntött arról, hogy a képviselők és alkalmazottaik a Parlamentben és a képviselői irodaházban egyaránt kötelezően hordják majd az arcmaszkot, továbbá belépéskor megméretik a testhőmérsékletüket - mondta el a a lapnak Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese.

Az MSZP zárt térben, még az ülésteremben is kötelezi képviselőit a maszkviselésre, a Jobbiknál és a DK-nál is kötelező a maszk.

Koronavírus-tesztre viszont egyik parlamenti frakció sem kötelezi a tagjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.