Illegális bevándorlás

Segélyszállítmányt küldött Magyarország a leszboszi táborban kialakult válság kezelésére

Szeptember 9-én leégett a több mint tizenkétezer embert befogadó leszboszi Moria tábor.

2020.09.17 11:21MTI

Több mint huszonkétmillió forint értékű segélyszállítmányt indított útjára csütörtökön Görögországba, a leszboszi tábor leégése nyomán kialakult helyzet kezelése érdekében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF szóvivője az MTI-t.

Az egészségügyi felszereléseket, takarókat és egyéb használati tárgyakat az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ajánlotta fel - közölte Mukics Dániel.

Emlékeztetett arra, hogy szeptember 9-én leégett a több mint tizenkétezer embert befogadó leszboszi Moria tábor.

Ezt követően kért az ott élők ellátásához segítséget Görögország - tette hozzá.

Az igényelt holmik között csecsemőgondozási felszerelések, higiéniai és konyhai eszközök, elszállásoláshoz szükséges takarók, hálózsákok vannak.

A magyar segélyszállítmányt a katasztrófavédelem védőöltözetet viselő munkatársai juttatják el Görögországba, ahol szintén folyik a koronavírus elleni küzdelem - tájékoztatott a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.