Koronavírus-járvány

Gulyás Gergely: hasonlóan védekezik a magyar és az osztrák kormány

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban továbbra is kettős a fel.

2020.09.16 03:30MTI

A magyar és az osztrák kormány hasonló eszközökkel és intézkedésekkel védekezik a koronavírus-járvány ellen - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője kedden Bécsből az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban továbbra is kettős a feladat: védeni kell az egészséget, és biztosítani kell az ország működőképességét, "ezt az osztrákok is ugyanígy látják" - mondta a miniszter, aki egynapos hivatalos látogatáson tartózkodik az osztrák fővárosban. Ennek során találkozott az osztrák kormány több tagjával, köztük Karoline Edtstadler EU-ügyi és Susanne Raab integrációs miniszterrel, továbbá a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) főtitkárával, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, valamint Karlheinz Kopf volt parlamenti alelnökkel.

"Azt reméljük, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes lesz, és mielőbb újraindulhat a normális élet" - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A miniszter a magyar és az osztrák kormány közötti viszonyt jónak, partnerinek, szövetségesinek nevezte.

Azonosan látják például - fejtette ki - azokat az új migrációs veszélyeket, amelyek a görögországi Leszbosz szigetén történtek óta újra az európai politika középpontjába kerültek. (Múlt héten leégett a 12 ezer embernek otthont adó moriai befogadótábor Leszbosz szigetén.)

Közölte továbbá, hogy mindkét kormány szeretné végrehajtani azt a megegyezést, amely a maratoni hosszúságú júliusi EU-csúcson létrejött.

A Miniszterelnökség vezetője azt is mondta, mind az ÖVP-vel, mind az FPÖ-vel baráti a viszony.

Bécsi programja végén, este Gulyás Gergely részt vesz a Habsburg Ottó emlékét ápoló alapítvány rendezvényén.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.