Koronavírus

Azonnali fertőtlenítést végez a kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában

Összesen 29-en fertőződtek meg koronavírussal.

2020.09.11 15:20MTI

Azonnali fertőtlenítést végez a fővárosi kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában.

A fővárosi kormányhivatal pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Kamaraerdei Idősek Otthona két telephelyén, a Kamaraerdei úti és Rupphegyi úti idősotthonokban összesen 29-en fertőződtek meg koronavírussal. A Kamaraerdei úti otthonban 13 gondozott és 2 dolgozó, a Rupphegyi úti otthonban 12 gondozott és 2 dolgozó érintett.

Azt írták: a gyanú szerint a vírust egy gyógytornász vitte be az otthonba, aki 30 gondozottnak tartott gyógytornát. Egy idős gondozott elhunyt, 24 kórházban van, többségük tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak. A Kormányhivatal XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya mindkét helyszínen folyamatosan jelen van, a Kamaraerdei úti otthonban az érintett "C" épületre járványügyi zárlatot rendelt el, pénteken pedig mindkét otthonban fertőtlenítést végeznek - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.