Lánchíd - BKK: négyen vennének részt a rekonstrukcióban

A négy jelentkezőről a közbeszerzési eljárás jelenlegi szakaszában semmilyen további információ nem adható.

2020.09.09 06:30MTI

A Lánchíd felújítására kiírt, augusztus 11-én közzétett részvételi felhívásra az elmúlt csaknem egy hónapban tizennégy gazdasági szereplő jelezte érdeklődését, közülük végül négy nyújtott be jelentkezést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A négy jelentkezőről a közbeszerzési eljárás jelenlegi szakaszában semmilyen további információ nem adható. A jelentkező gazdasági szereplőknek a tender jelenlegi szakaszában még nem kellett árajánlatot benyújtaniuk - olvasható a BKK közleményében.

Azt írták, a közbeszerzési eljárás következő lépéseként a BKK megvizsgálja, hogy a benyújtott jelentkezések megfelelnek-e a részvételi felhívásban megfogalmazott elvárásoknak, és ennek alapján döntenek arról, mely cégeket hívják meg ajánlattételre.

A fővárosi önkormányzat és a BKK célja, hogy minél több szereplő vegyen részt a közbeszerzésben - hangsúlyozták.

A BKK közölte: a kiválasztott gazdasági szereplőket a társaság igazgatóságának döntése után, várhatóan legkésőbb október első felében hívják meg ajánlattételre.

Ha a tárgyalások végén kedvező ajánlatok érkeznek, és a kormány "is biztosítja az ígért támogatást", a BKK 2021 februárjában köthet szerződést a majdani kivitelezővel, amely márciusban kezdheti meg a felújítási munkát - írták, hozzátéve, hogy ebben az esetben 2023-ra születhet majd újjá a Lánchíd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.