Koronavírus

Az új fertőzöttek száma 459-cel nőtt, egy beteg meghalt

Kórházban 120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

2020.09.04 09:57MTI

459-cel nőtt az új fertőzöttek száma, egy 82 éves, krónikus beteg elhunyt - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A kormányzati portálon azt írták: ezzel 7382-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 621-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 2817, 3944-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Kórházban 120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

Az adatokból látszik - írták -, hogy a fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Jelezték, hogy a kormány a pénteki ülésén ismét értékeli a járványügyi helyzetet.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön - hívták fel a figyelmet. A hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani, és akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (3262) és Pest megyében (1054) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (463), Komárom-Esztergom (352), Zala (302), Hajdú-Bihar (254.). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (33).

Forrás: koronavirus.gov.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.