Koronavírus

Ukrajna megtagadta a belépést a magyar államtitkártól

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azért ment volna Kárpátaljára, mert csütörtökön adtak át Ungváron egy felújított magyar iskolát.

2020.09.04 08:50ma.hu

Az ukrán hatóságok nem engedték be az ország területére Potápi Árpád Jánost, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát - írja a beregszászi Kárpátalja portál.

A politikus Ungvárra akart utazni, hogy részt vegyen a belső felújításon átesett Ungvári 10. Számú Dayka Gábor Középiskola átadásán, de a járványügyi helyzetre hivatkozva megtagadták tőle a belépést ukrán területre. Kuti László magyar konzul az ünnepségen erről azt mondta, "innen pár száz kilométerre úgy döntöttek, hogy az ukrajnai járványügyi helyzetre a legnagyobb veszélyt egy magyar kormányzati delegáció beutazása jelenti. Ezért a delegáció nem érkezett meg Ungvárra."

Emlékeztetett, hogy Magyarország összesen 12 milliárd forintot fordít kárpátaljai magyar iskolák felújítását célzó programra amelynek négy ütemében 64 iskolát rekonstruálnak. A Dayka Gábor Középiskoláét teljes egészében magyarországi támogatásból finanszírozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.