Botrány

Feljelentették Szijjártó Pétert a luxusjachton töltött vakációja miatt

A Szíjj László tulajdonában lévő luxusjacht bérleti díja napi tízmillió körül mozoghat.

2020.09.03 14:11ma.hu

Feljelentést tettek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a luxusjachton eltöltött vakációja miatt – derül ki a hvg.hu cikkéből. A portál a Legfőbb Ügyészségtől megkérdezte, indul-e vizsgálat korrupció gyanúja miatt az ügyben.

Szijjártó Pétert az ismert milliárdos NER-közeli vállalkozó, Szíjj László tulajdonában lévő luxusjachton, a Lady MRD-n fotózta le az Átlátszó újságírója, ami után felvetették, hogy a külügyminiszter ajándékba kapta a hozzávetőlegesen 40-60 millió forintba kerülő utazást. A Lady MRD ugyanis augusztus 12-én futott ki a tengerre a spliti kikötőből, az Átlátszó újságírója pedig augusztus 16-án készítette a felvételeit róla. A Népszava szerint a vízi jármű bérleti díja napi tízmillió körül mozoghat.

A Legfőbb Ügyészség továbbította a hvg.hu kérdését a KNYF-re, amely közölte, hogy valaki az utazás miatt feljelentette a Szijjártó Pétert. Erről a feljelentésről még nem született döntés.

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozatában nincs jele annak, hogy meg tudna fizetni ilyen drága vakációzást. Parlamenti képviselőként és kormánytagként pedig nem fogadhat el a képviselői megbízatásával összefüggésben olyan ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely meghaladja a képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét.

Persze, mindez lehet hogy nem is igaz, mivel míg állítólag nyaralt, a Facebookon sorra irodai képeket posztolt magáról.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ami a luxusjachtozást illeti, magánügyről van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.