Belpol

Beállt az ellenzék Bíró László mögé

Bíró Lászlót az összes többi ellenzéki párt hivatalosan is jelöli, a Jobbik pedig aktivistákkal segíti.

2020.08.30 00:08ma.hu

Bár saját pártom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem indulhat el ezen a választáson, a többi ellenzéki párt kitart mellettem. Ennek megfelelően ma reggel nyolckor átvettem az ajánlóíveket, és megkezdtük az aláírások gyűjtését" – írta Bíró László Facebook-posztjában. Bíró jobbikosként való indulását a Kúria is elutasította, így az október 11-i Borsod 6-os időközi országgyűlési választáson ellenzéki jelölt lesz. Már át is vette az aláírásgyűjtéshez szükséges íveket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi választást, a helyi választók a júliusban, motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd.

A tiszaújvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) augusztus 18-án vette nyilvántartásba jelölőszervezetként több más párt mellett a Jobbik Magyarországért Mozgalmat is. A Fidesz azonban jogorvoslati kérelmet nyújtott be, arra hivatkozva, hogy a szervezet nyilvántartásba vételi kérelmét nem a képviseletre jogosult személy nyújtotta be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.