Honvédelem

Hősi halott magyar katonák maradványait exhumálták Budapesten

Öt magyar katona - egy XI. kerületi építkezésen előkerült - földi maradványait tárták fel és exhumálták.

2020.08.19 16:17MTI

Hősi halott magyar katonák maradványait exhumálták Budapesten - tették közzé a Magyar Honvédség hadisírgondozási Facebook-oldalán szerdán.

Azt írták: a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársai augusztus 12-én öt magyar katona - egy XI. kerületi építkezésen előkerült - földi maradványait tárták fel és exhumálták.

A feltárás során nem találtak olyan leletet (például azonossági jegytokot vagy névvel ellátott személyes tárgyat), amelynek alapján már a helyszínen azonosíthatták volna az elesett hősöket. A későbbi vizsgálatok során viszont kiderült, hogy egyenruha-maradványok, gázálarc, személyes tárgyak (zsebkés, pénztárca) is előkerültek.

A múzeum munkatársai történeti kutatást is kezdtek annak reményében, hogy megállapíthassák az elesett magyar katonák személyazonosságát.

A hősi halottak méltó eltemetéséről a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum gondoskodik majd - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.