Családpolitika

Többet keres az édesanya gyesen, mint főállású munkával

A csecsemőgondozási díj megegyezik majd a korábbi bruttó fizetéssel, és kedvezőbb lesz az adózása.

2020.08.17 18:17ma.hu

2021. július elseje mérföldkő lesz a családtámogatások történetében. Ha valaki dolgozik, és a családalapítás mellett dönt, akkor a szülést követő első félében az édesanya többet fog keresni, mint amennyit a szülés előtt keresett – jelentette be a Facebookra feltöltött videójában Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Ez úgy lesz lehetséges, hogy a csecsemőgondozási díj megegyezik majd a korábbi bruttó fizetéssel, de kedvezőbb lesz az adózása, így az édesanya jövedelme emelkedni fog.

Novák Katalin szerint ehhez senki sincsen hozzászokva, mindenki inkább arra számít, hogy a szülés után csökken a jövedelem és romlik az anyagi helyzet. "Ez július elsejétől Magyarországon nem így lesz, Ezzel is szeretnénk segíteni azokat, akik családot alapítanak, gyermeket vállalnak" – mondta az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.