Pride

Bár a fradisták letépték, máris visszakerült a szivárványos zászló a ferencvárosi városházára

Az elmaradt Budapest Pride-ra emlékezve tűzte ki a zászlót a kerületvezetés, de maszkos fradisták éjszaka letépték. Baranyi Krisztina polgármester szombaton újra kitette a szivárványos zászlót.

2020.08.15 16:09ma.hu

A rendszerváltás óta idén először kerül ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója Budapest Városháza homlokzatára. Az elmaradt Budapest Pride-ra emlékezve tűzték ki a zászlót. A Városháza épületén a rendszerváltás óta most először lobog a szivárványos zászló, mivel az előző főpolgármesterek, Tarlós István és Demszky Gábor nem engedélyezték a kitűzését. Ezt követően Ferencváros Önkormányzata is kitette a szivárványos zászlót.

Nem telt bele pár óra, az Aryan Greens nevű csoport, a Ferencvárosi futballszurkolók egy része leszaggatta, megtaposta és meggyújtotta a lobogót, helyébe pedig a saját zászlójukat rakták ki.

A Momentum Mozgalom erre válaszul még péntek éjszaka eltávolította a fradisták zászlóját a ferencvárosi városházáról.

"Ferencvárosban ilyen gyalázatos, homofób tettnek nincs helye! A Fradi hármas jelszava: Erkölcs, Erő, Egyetértés. Egy zászlót maszk mögé rejtőzve, gyáván letépni minden, csak nem erkölcsös és ez a cselekedet méltatlan az FTC 121 éves történelméhez" - írták.

Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester pedig bejelentette, hogy ismét kitűzték a szivárványos zászlót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.