Bűncselekmény

"Büdös csicskák" - szidalmazta a rendőröket, majd felugrott a rendőrautóra

Szidalmazta a rendőröket, majd felugrott a rendőrautó motorháztetőjére egy férfi Oroszlányban.

2020.08.14 15:11ma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság, rongálás, becsületsértés vétsége miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki Oroszlányban szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket és megrongálta a rendőrautót.

A vádirat szerint 2019. június 14-én a késő esti órákban Oroszlányban két rendőr intézkedett a férfival, aki vitatkozni kezdett velük, becsmérelte őket többek között az alábbi kifejezésekkel: "A jelszó: nyomorult rendőrök! Buzi rendőrök! Nem csinálhattok velem semmit ti büdös csicskák!" Ezt követően a férfi felugrott a rendőrautó motorháztetőjére, ahonnan megpróbált felugrani a kocsi tetejére, de a rendőrök megakadályozták.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, akkor vele szemben a bíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabjon ki, valamint 1 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a rendőrautóban keletkezett kár megtérítésére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.