Bűncselekmény

10 eurót kínált a határrendésznek, elítélték

Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy román-ukrán állampolgárságú férfit, aki múlt szerdán 10 euróval meg akart vesztegetni egy határrendészt a barabási határátkelőnél.

2020.08.03 17:09MTI

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közölte: a férfi kilépéskor átadta a román útlevelét, a belga személyi igazolványát és a gépjármű forgalmi engedélyét a határforgalom-ellenőrzést megkezdő rendőrnek, a gyorsabb átkelés érdekében pedig az iratok közé egy 10 eurós bankjegyet tett.

Az oroszul zajló beszélgetés során a férfi többször a rendőr törzsőrmester tudtára adta, hogy a pénzt az Ukrajnába történő mielőbbi kiléptetése érdekében neki szánta - írta a főügyész.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ügyésze lefoglalta a vesztegetési pénzt, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyet a bíróság gyorsított eljárásban bírálta el: a büntetlen előéletű férfit hivatali visszaélés miatt bűnösnek mondta ki, jogerősen 1 év, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, továbbá a 10 euró címletű bankjegyre vagyonelkobzást rendelt el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.