Koronavírus-járvány

Szüneteltetik az istentiszteleteket az Óbudai Zsinagógában, felütötte fejét a vírus

Azt kérték, hogy azok a közösségi tagok, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, keressék fel háziorvosukat.

2020.07.27 12:03MTI

Szüneteltetik az istentiszteleteket az Óbudai Zsinagógában, mert a közösség több tagja megbetegedett, és egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett - olvasható az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) honlapján.

Azt írták: az Óbudai Zsinagóga közösségének öt tagja, köztük Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija lett beteg a múlt héten "könnyű lefolyású vírusos tünetekkel".

A hét során többen végeztek COVID-19 gyorsteszteket, amelyek mind negatív eredményt mutattak, a hétvégén azonban egy PCR-teszt eredménye pozitív lett, így a zsinagóga vezetősége úgy döntött, szüneteltetik az istentiszteleteket mindaddig, amíg minden érintett el nem végzi a PCR-tesztet.

Azt kérték, hogy azok a közösségi tagok, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, keressék fel háziorvosukat. Hozzátették: ha bármiben segítségre van szükségük, forduljanak az EMIH operatív törzséhez a muveletitorzs@zsido.com címen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.