Gyász

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

A Baranya megyei település országosan is ismert polgármestere 47 éves volt.

2020.07.14 10:29ma.hu

A Hírklikk, a Szabad Pécs, a pecsma.hu és Hidvégi B, Attila roma jogvédő információi szerint elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei Cserdi országosan is ismert polgármestere. A 47 éves Bogdán az értesüléseik szerint öngyilkosságot követhetett el. Hidvégi több forrására hivatkozva azt írta, hogy holttestét a falu feldolgozóüzemében találták meg kedd reggel, feltehetően felakasztotta magát.

Bogdán László szegény sorsú roma családban született Pécsett, 1974-ben. Apja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe.

2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere. Cserdiben a vezetésével mintafalu jött létre. Oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek. Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés.

2015 óta Magyarország tehetséggondozó nagykövete volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.