Erőszak

Börtönben marad a lúgos orvos

Döntött a Kúria.

2020.07.01 14:05ma.hu

Nem helyezik hatályon kívül a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián jogerős ítéletét, a férfi tehát börtönben marad.

Áldozata, Renner Erika a hírt hallva a Blikknek így reagált: „Megkönnyebbültem, remélem, végre valóban vége az ügynek” - írta a Blikk.

Mint ismert, B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatója ellen az volt a vád, hogy hét éve megtámadta volt barátnőjét, majd bestiálisan megkínozta. Az évek óta húzódó ügy most a Kúria elé került, miután tavaly novemberben B. Krisztián alkotmányjogi panaszt nyújtott be a bűnösségét megállapító elsőfokú, másodfokú és harmadfokú ítélet ellen, továbbá a büntetőeljárásról szóló törvény egyes szabályai, egyebek mellett az egyik átmeneti rendelkezése ellen. Az Alkotmánybíróság februárban döntött arról, hogy a Kúriának felül kell vizsgálnia az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.