Önkormányzat

Budapestre hívja a belföldi turistákat Karácsony Gergely főpolgármester

A budapesti turizmus újraindításának fontos eszköze lehet a Restart Budapest kártya, amely a főváros és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös akciójaként decemberig vehető igénybe.

2020.06.25 20:15MTI

Budapestre hívja a belföldi turistákat Karácsony Gergely főpolgármester, a Restart Budapest Carddal a szokásos turistakedvezmények mellett nagy kedvezménnyel vehetők igénybe szállodai szolgáltatások - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a főpolgármester a turizmus újraindításáról rendezett csütörtöki beszélgetésen bejelentette: egyeztetést kezdeményez a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, hogy a fővárosba érkező turistahajók kikötésére elsődlegesen a pesti oldalon a Bálna előtti partszakaszon, a budai oldalon pedig szükség szerint kijelölendő helyen legyen lehetőség. A rakpartok hasznosítása ugyanis jelenleg egyoldalú: a jelentős gépjárműforgalom és a turistahajók, szállodahajók horgonyzása lehetetlenné teszi, hogy a városlakók a rakpartot közösségi célokra használhassák.

Hozzátették: a budapesti turizmus újraindításának fontos eszköze lehet a Restart Budapest kártya, amely a főváros és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös akciójaként decemberig vehető igénybe.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által kibocsátott Restart Budapest Card 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat, továbbá a szállásfoglalásnál is kedvezményt ad, így lehetőséget teremt a belföldi turistáknak arra, hogy "pénztárcabarát módon" tölthessenek el 2 éjszakát Budapesten.

Egy másik lényeges többletszolgáltatása a Restart kártyának, hogy a hat fővárosi strand közül választhatnak az érdeklődők, ahová egy alkalommal ingyenesen beléphetnek. Ezenfelül a történelmi gyógyfürdők közül a Lukács, a Széchenyi és a Rudas fürdőből szintén szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal. A csomag ingyenes Hop-On Hop-Off szolgáltatást is tartalmaz.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.