Közlekedés

BKK: ismét egyetlen társaság végzi majd a budapesti közlekedési közszolgáltatásokat

Hatékonyabbá és gördülékenyebbé válik a fővárosiak kiszolgálása.

2020.06.26 01:30MTI

Ismét egyetlen társaság végzi majd a budapesti közlekedési közszolgáltatásokat, ezáltal hatékonyabbá és gördülékenyebbé válik a fővárosiak kiszolgálása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint - a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében - június 30-ával megkezdődik a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok (BKÜ) Zrt. integrációja a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-be. A teljes beolvadás a tervek szerint szeptember 30-án, a cégbírósági bejegyzést követően valósul meg.

"A közlekedési közszolgáltatást végző cégek integrációjának célja, hogy kiszűrje a párhuzamosan végzett tevékenységeket, és optimalizálja a szervezeti működést" - írta a BKK.

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi BKÜ-munkavállalók automatikusan a BKK Zrt.-hez mint munkáltató jogutódhoz kerülnek. A megújult, egységes szerkezetű BKK Zrt. továbbra is számít a társaságcsoport minden korábbi munkavállalójára - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.