Gyász

Megrendítő szavakkal búcsúzott Karácsony Gergely Bálint Gyuri bácsitól

Senki nem tisztelte nálad jobban. Hát legyen könnyű neked a föld!

2020.06.21 23:09ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, életének 101. évében, 2020. június 21-én este meghalt Bálint György, népszerű nevén Bálint gazda Prima Primissima-díjas kertészmérnök, újságíró, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, volt országgyűlési képviselő.

"Mi lesz velünk nélküled, Gyuri bácsi?

Hiába voltál itt velünk, több mint száz évig, még mindig annyi mindent kellene tanulnunk tőled. Te a kertészkedésről beszéltél, de mi végig tudtuk, hogy sokkal többre tanítasz: az élet szeretetére, alázatra, elfogadásra, emberségre, a föld más teremtményeivel való harmóniára.

Nélküled hogyan fogjuk megállítani azt a borzasztó züllést és pusztulást, amiben élünk? És ha már elpusztul a világ, lesz a sírjára virág?

Adja a teremtő, hogy jó tanítványaid tudjunk lenni. De most csak ülünk szótlanul, összeroskadva.

Senki nem tisztelte nálad jobban. Hát legyen könnyű neked a föld!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.