Koronavírus-járvány

Szijjártó: Magyarországon az emberi élet megmentése nem lehet egészségügyi kapacitás kérdése

A járványveszély nem múlt el, így a munka még "messze nem ért véget", és a beszerzések folytatódnak.

2020.05.31 10:49MTI

Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen - írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében hangsúlyozta: Magyarországon időben megkezdték az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzését, így nem fordulhat elő, hogy akár egyetlen beteg ellátása is akadályba ütközzön a koronavírus-járvány bármely szakaszában.

Tájékoztatása szerint az elmúlt héten a Magyarország-Kína légihídon 650 újabb lélegeztetőgép érkezett az országba.

Mindannyian láttuk, hogy "milyen borzalmas jelenetek játszódtak le egyes dél-európai országokban", de ilyen Magyarországon nem történhet - emelte ki. Hozzátette: a járványveszély nem múlt el, így a munka még "messze nem ért véget", és a beszerzések folytatódnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.