Természetvédelem

Orbán Viktor irodájának falára vetítve üzent a kormánynak a Greenpeace

"A természet soha nem bocsát meg" feliratot vetítette ki a Greenpeace a Karmelita kolostor falára tegnap este.

2020.05.20 10:56ma.hu

A környezetvédelmi szervezet Ferenc pápa szavaival üzente a döntéshozóknak: a kormány tétlenségével, a klímát és az élővilágot pusztító gazdasági rendszer támogatásával a magyar emberek jövőjét ássa alá. Ennek része a kormány tegnapi döntése, amellyel visszavonta az egyszer használatos műanyagok tilalmáról szóló saját törvényjavaslatát.

A Greenpeace a biológiai sokféleség világnapjához és egyúttal a magyar természet napjához közeledve azt várja a magyar kormánytól: állítsa végre vissza Magyarországon a környezet- és természetvédelmi minisztériumot, biztosítsa független természetvédelmi hatóságokkal hazánk természeti értékeinek megóvását, és legyen első az utolsókból: csatlakozzon a klíma és élővilág megőrzéséért fellépő európai államokhoz. A természet védelme azonos az emberek védelmével - írják közleményükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.