Országgyűlés

A különleges gazdasági övezetek létrehozásáról kezdődik vita

Az Országgyűlés ma több kormányzati előterjesztésről tart általános vitát, köztük arról, amely lehetővé tenné különleges gazdasági övezetek létrehozását.

2020.05.20 07:05MTI

A Ház aktuális kéthetes ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, elsőként a Miniszterelnökség különleges gazdasági övezetről szóló törvényjavaslata kerül terítékre. A tárca a változtatásokról korábban azt közölte, a kiemelt, 5 milliárd forint feletti beruházások gazdasági és foglalkoztatási hatása a helyi szint mellett megyerészeket és térségeket is érint, ezért igazságosabb, ha egy faluban vagy kisvárosban megvalósuló jövőbeni nagyberuházás adóbevételei több települést gyarapítanak.

Szó lesz a kabinet legfrissebb közlekedési, hírközlési és fogyasztóvédelmi törvényjavaslatairól is.

A parlament ülése május 25-én, hétfőn ér véget, amikor a képviselők újra azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.