Ügyészség

Részegen, bedrogozva balesetezett, a hátul ülő kisgyermek meghalt

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy kiskőrösi férfi ellen, aki 2018. június 20-án, este, Akasztón ittasan balesetet okozott az autójával, ami miatt az egyik kiskorú utasa másnap a kórházban meghalt.

2020.05.18 11:21ma.hu

A vádirat szerint a férfi 2018. június 20-án, este, Akasztó lakott területén ittasan közlekedett az anyja személyautójával az 53-as számú főút felől Csengőd irányába. Az időjárás borult volt, éjszakai látási viszonyok mellett a közvilágítás működött és az aszfaltozott úttest is száraz volt.

A vádlott a megengedett 50 km/h-t túllépve 67-70 km/h sebességgel hajtott, amikor egy balra ívelő kanyar után az ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. Emiatt a vádlott az autóval letért a jobb oldali útpadkára, ahol az útárok falának ütközött, majd a gépjármű felborult, a tetőlemeze is a talajba csapódott, végül visszafordulva az útpadkán a kerekein állt meg.

A balesetben az autó bal hátsó gyermekülésén utazó, be nem kötött gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére másnap meghalt. Ha a sértett biztonsági öve be lett volna csatolva, a tragédia elkerülhető lett volna.

A gépjármű többi utasa – egy nő és egy kiskorú gyermek – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett. A vádlott a vezetés előtt drogot, amfetamint is fogyasztott, ezért emiatt is bódult állapotban volt, kábítószer birtoklása miatt külön eljárás indult ellene.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett és emiatt nem a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. A büntetett előéletű vádlottat többször elítélték ittas vezetésért, és érvényes vezetői engedélye sem volt.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.