Természet

Újra látogatható a Nemzeti Botanikus Kert

A virágpompás kertben a nyitást követő napokban a látogatók nyomon tudják követni, hogyan fordul át a kert tavaszi arca a nyárba.

2020.05.18 23:30MTI

Hétfőtől újra látogatható az ország leggazdagabb botanikai gyűjteménye, a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton - közölte az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete.

A közlemény szerint a Nemzeti Botanikus Kert három szabadtéri gyűjteménye nyári nyitva tartás szerint, naponta 8-18 óráig látogatható.

A virágpompás kertben a nyitást követő napokban a látogatók nyomon tudják követni, hogyan fordul át a kert tavaszi arca a nyárba. Virágoznak az embermagasságú, Ázsia hegyvidéki lejtőin honos korbácsliliomok, a Kínában honos és a "virágok királyának" nevezett fás bazsarózsák különféle fajtái és az idén először látható szakállasnőszirom-gyűjtemény példányai.

A kert ligetes részén különleges látványt nyújtanak az amerikai származású, halvány lila virágú prérigyertyák. Még nyílik az amerikai virágsom, illetve már virágzik a kerti hibrid illatos fűszercserje is. A tavak partján már sárgállanak a Magyarországon is honos mocsári nőszirom virágai. A kányabangiták tányérszerű fehér virágcsoportjai pedig egyes fajtákon kivételesen méretesek. A Rózsakertben egynyári virágok, a Tornácosház oszlopai között pedig muskátlik várják a látogatókat - olvasható az intézet közleményében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.