Koronavírus-járvány

Online szervezi meg tudományos diákköri konferenciáját a pécsi egészségtudományi kar

Több mint százhatvan hallgató mutatja be a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, kutatáson alapuló tudományos munkájának eredményeit.

2020.05.16 10:30MTI

Az országban elsőként szervezi meg online módon a tudományos diákköri konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kara - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A PTE közleményében emlékeztettek arra, hogy a kar tudományos diákköri konferenciáját évente rendezik meg, hogy bemutassák a hallgatók kutatásainak eredményeit.

Idén a világjárványra való tekintettel az eseményt - a hallgatók és oktatók védelmének maximális figyelembe vételével - online szervezik meg, azon több mint százhatvan hallgató mutatja be a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, kutatáson alapuló tudományos munkájának eredményeit.

A tizennégy szekcióban elhangzó előadásokat követően szakmai bírálóbizottság értékelése alapján díjakkal és elismerésekkel honorálják a hallgatók teljesítményét - tértek ki rá a közleményben.

A PTE közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy a konferencián való részvétel kiváló lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy a szakmai nyilvánosság előtt megmérettetve bekapcsolódjanak a karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.