Koronavírus

Idén online hívják fel a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira

Idén online tartja meg a fogyatékossággal élők és támogatóik tavaszi találkozóját a Rehab Critical Mass a koronavírus-járvány miatt vasárnap.

2020.05.15 21:30MTI

A szervezők közleménye szerint a mozgalom az elmúlt években rendszeresen szervezett felvonulást, amelyen mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik vettek részt.

A járvány miatt viszont idén, vasárnap 18 órától a szervezet Facebook-oldalán élő közvetítéssel várják az érdeklődőket.

A közvetítésben először egy 40 perces filmet vetítenek, amelyben érintettek és közéleti szereplők beszélnek tapasztalataikról, nehézségeikről, örömeikről. Majd Zoom-szobákban lehet két órán át beszélgetni szakértőkkel, fogyatékossággal élőkkel, szimpatizánsokkal és egymással - írták.

Hozzátették: az esemény célja, hogy a fogyatékossággal élők és hozzátartozóik a "karantén" alatt se maradjanak egyedül.

Magyarországon körülbelül 457 ezer fogyatékossággal élő ember van, családtagjaikkal együtt körülbelül 1,8 millió embert érint közvetlenül az akadálymentesítés, integráció, rehabilitáció, a támogató szolgálat továbbfejlesztése, lakóotthonok- és munkalehetőségek biztosítása - olvasható a közleményben.

Az eseményről bővebb információ itt érhető el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.