Koronavírus-járvány

Cáfolja Kocsis Máté állításait Pikó András

Kocsis Máté szerdai videoüzenetében arról beszélt, "elkótyavetyélte" Józsefváros támogatását Pikó András, a kerület "álcivil" polgármestere.

2020.05.14 18:44MTI

Pikó András, Józsefváros polgármestere tagadta csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének állítását a kerület támogatásának elkótyavetyéléséről.

Kocsis Máté szerdai videoüzenetében arról beszélt, "elkótyavetyélte" Józsefváros támogatását Pikó András, a kerület "álcivil" polgármestere.

Pikó András erre reagálva közleményében elsőként azt emelte ki, Józsefváros lakói a múlt héten megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a kormány a kerületnek korábban megítélt 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást elvonta a józsefvárosiaktól. A kerület kormánypárti országgyűlési képviselője az azóta eltelt egy hétben nem volt képes magyarázatot adni arra, hogy ebben mi az ő felelőssége - írta. "Ezzel szemben újra és újra hazugságokba keveredik", amelyeket cáfolva a kerületi lakosokkal együtt továbbra is várja a válaszát: mit tesz a képviselő a bajba jutott józsefvárosiakért; miért vont el a kormány aránytalanul sok fejlesztési forrást a kerülettől.

Pikó András azt írta: nem igaz Kocsis Máté azon állítása, hogy az önkormányzat ne tett volna lépéseket a fejlesztési források lehívására. Nem igaz azon állítása sem, hogy a kerület nem számolt a Józsefváros számára már korábban megítélt központi költségvetési forrásokkal. Nem igaz, hogy Kocsis Mátét nem kereste a kerület vezetése - tette hozzá.

Úgy fogalmazott, polgármesterként dolga a kerület bajba jutott lakosságának védelme. "Sajnálatos, hogy Józsefváros kormánypárti országgyűlési képviselője és a helyi fideszes képviselők a saját feladatukat és felelősségüket nem látják" - írta, hozzátéve: "ehelyett egy hete próbálják megmagyarázni, hogyan vettek el 1 milliárd 125 millió forintot úgy Józsefvárostól, hogy nem is vették el". Ez a pénz a józsefvárosiaké volt: ha nem az övék lett volna, akkor a kormánynak nem kellett volna határoznia az elvételéről - szögezte le Pikó András.

"A józsefvárosiak hosszú időn át emlékezni fognak arra, hogy a legnagyobb bajban hogyan árulta el és hagyta cserben őket a kormány és a Fidesz" - írta a polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.