Koronavírus

Operatív törzs: szerdától csak elektronikusan nyújthatók be a személyforgalmi beutazás méltányossági kérelmei

A kérelmeket kizárólag magyarul lehet benyújtani.

2020.05.12 12:30MTI

Szerdától csak elektronikusan nyújthatók be a személyforgalomra vonatkozó beutazási szabályok alóli felmentés iránti méltányossági kérelmek - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a kérelmeket kizárólag magyarul lehet benyújtani. Az egy háztartásban élőknek elég egy dokumentumot kitölteniük, abban indokolni kell a méltányossági körülményt, lehetőség szerint okirattal is igazolva.

A különös méltánylást érdemlő esetek között említette egyebek mellett a magyarországi hatósági eljárásban való részvételt, az üzleti tevékenységet vagy a munkavégzést a megfelelő meghívólevéllel, az egészségügyi ellátás igénybevételét beutalóval, a tanulók vizsgakötelezettségének teljesítését, valamint a közeli hozzátartozó temetésén való részvételt.

Hozzátette: az elektronikus ügyintézéshez szükséges űrlapok a rendőrség honlapján elérhetők.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.