Koronavírus

Ezen a hétvégén már látogatható a Margitsziget és az Óbudai-sziget

Karácsony Gergely arra kérte a szabadba vágyókat, hogy figyeljenek a távolságtartásra, elkerülve a tömegeket ezeken a helyeken is.

2020.05.08 17:38MTI

Ezen a hétvégén már nyitva lesz a Margitsziget és az Óbudai-sziget - jelentette be Budapest főpolgármestere pénteken a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Karácsony Gergely arra kérte a szabadba vágyókat, hogy figyeljenek a távolságtartásra, elkerülve a tömegeket ezeken a helyeken is.

A főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Budapesten rengeteg a zöld hely, ahol jó levegőn lehet lenni.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteki közleményében tudatta, arra kérik a budapestieket, hogy - bár hétvégén újra látogatható lesz a Margitsziget, az Óbudai-sziget, és több más népszerű zöldterületet, parkot is megnyitnak - elsősorban ne a sűrűn látogatott, frekventált zöldterületekre szervezzenek szabadidős programot, hanem a lakókörnyezetükhöz közeli, eddig kevésbé ismert kirándulóhelyeket, parkokat fedezzék fel. Ne tömegesen használják a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékelik, sokan vannak, inkább keressenek másik helyszínt - kérték.

Budapesten csaknem 860 hektárnyi természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni - írták.

A járvány idején is látogatható budapesti kirándulóhelyek térképes listája elérhető itt.

A közleményben felhívták a figyelmet: a parkok, kirándulóhelyek látogatásakor továbbra is be kell tartani az alapvető szabályokat, mint például azt, hogy, ha betegnek érezzük magunkat, ne menjünk ki a közterekre, parkokba.

A XII. kerületi önkormányzat az MTI megkeresésére közölte, hogy ezen a hétvégén még nem változnak a jelenleg érvényben lévő rendelkezések a Hegyvidéken - így a népszerű kirándulóhelyen, Normafán sem.

A III. kerületi önkormányzat a honlapján azt közölte, hogy a Római-parton közterület-használati korlátozásra a felhatalmazó kormányrendelet megszületése után is van mód. A területen részleges korlátozást tartanak szükségesnek - írták.

A hétvégén a vidéki településeken - óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve - jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokat. Pest megyére és Budapestre azonban továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.