Koronavírus

Járványügyi ellenőrzés az Új Remény Idősek Otthonában

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Remény és Gondviselés Közhasznú Egyesület fenntartásában Nagyberkiben működő Új Remény Idősek Otthonában kedden.

2020.05.05 11:52MTI
Fotók: MTI/Varga György

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Remény és Gondviselés Közhasznú Egyesület fenntartásában Nagyberkiben működő Új Remény Idősek Otthonában kedden.

Az ellenőrök a fertőtlenítőszer- és védőeszköz-készletre, a szakembergárdára és egyebek mellett az izolációs helyiségre voltak kíváncsiak a somogyi község Fő utcájában álló intézményben.

Farcas Genovéva intézményvezető az MTI érdeklődésére telefonon elmondta: az 50 férőhelyes otthonban jelenleg 48 emberről gondoskodnak. Az 1-4 fős szobákban elhelyezett lakók átlagéletkora 85 év, közülük sokan demensek, krónikus betegek.

Az intézményben március 8-ika óta látogatási tilalom van, felvétel nincs, a járványügyi helyzet miatt egyelőre azokat sem fogadjuk vissza, akik kórházi ellátás miatt elhagyják az otthont - közölte. Jelezte, a fenntartó döntése értelmében az ápolók egy része beköltözött az épületbe, csökkentve a fertőzés kockázatát, a honvédség a múlt héten fertőtlenítette az intézményt.

Farcas Genovéva szólt arról, hogy a veszélyhelyzet "összekovácsolta a dolgozókat", a lakók ugyanakkor nehezen viselik a korlátozásokat, több szabadságot szeretnének, ezért lelki egészségük megőrzésére nagyobb hangsúlyt kell fektetni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.