Koronavírus

A nagyobb idősotthonokban is lesznek kórházparancsnokok

18 ilyen intézményt jelöltek ki az országban.

2020.04.30 12:24MTI

A nagyobb, 200-nál több embert ellátó idősotthonokban is lesznek kórházparancsnokok - közölte a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Halmosi Zsolt elmondta: 18 ilyen intézményt jelöltek ki az országban. Ezek közül nyolc önkormányzati kezelésben van, ötöt a központi költségvetésből tartanak fenn, három egyházi, kettő pedig magánintézmény.

Kiemelte: a kórházparancsnokok a felelősséget nem fogják átvenni a fenntartóktól, csak a járványveszéllyel kapcsolatos szabályok betartására és az egészségügyi készletek védelmére tehetnek javaslatot.

Halmosi Zsolt jelezte, csütörtökön lépett hatályba az idősotthonoknál is kórházparancsnok kinevezésére lehetőséget adó kormányrendelet.

A rendelet előírása szerint erre az egészségügyért felelős miniszter tehet javaslatot, a döntést a belügyminiszter hozza meg. Az intézményparancsnokoknak lehetőségük van az idősotthonokban a járványügyi szabályok és az egészségügyi készletek védelmére vonatkozó előírások betartásának ellenőrzésére.

Amint a belügyminiszter meghozza döntését, az intézményvezetők megkezdik a munkájukat - közölte Halmosi Zsolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.