Koronavírus-járvány

Védőfelszereléseket kapott az UNICEF Magyarországtól több gyerekvédelmi intézmény

Összesen 6200 darab sebészmaszkot és 1570 darab speciális maszkot (FFP2) adtak át.

2020.04.22 18:20MTI

Az UNICEF Magyarország megkezdte védőfelszerelések és más adományok kiszállítását a hazai gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési és gyermekgyógyászati intézményeknek. A szervezet várja további támogatók csatlakozását a kezdeményezéshez.

Az UNICEF Magyarország munkatársai és önkéntesei az intézmények igényeinek megfelelően összesen 6200 darab sebészmaszkot és 1570 darab speciális maszkot (FFP2) adtak át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet, az ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztálya, több vidéki gyermekotthon, valamint egy fővárosi anyaotthon dolgozóinak - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Pár nappal korábban az UNICEF Magyarország Kilátó programjában résztvevő gyermekotthonok kézfertőtlenítőből, lázmérőkből és maszkokból álló csomagokat vehettek át, de a támogatók segítségével élelmiszert, tisztítószereket és játékokat is sikerült eljuttatni rászoruló, bevételüket elveszítő családoknak, valamint nehéz helyzetben lévő gyerekeknek.

A kiszállítások a következő napokban folytatódnak. Az igénylista hosszú és napról napra frissül, így az UNICEF Magyarország várja vállalatok jelentkezését, hogy akár természetbeni, akár pénzbeli adományaikkal csatlakozzanak a közös fellépéshez.

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos, gyermekek ellátását végző intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vette fel a kapcsolatot országszerte, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt. Az igénylista alapján egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van szükségük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.