Koronavírus

Országos tisztifőorvos: május 3-ra becsülik a járvány tetőzését

Erre készül fel az egészségügyi rendszer technikailag is.

2020.04.20 12:27MTI

Legalább egy hétig nem volt orvos a fővárosi Pesti úti idősek otthonában - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján kiderült, hogy "legalább egy hétig fizikailag nem volt" az intézményben jelen orvos. Bizonyosan nem tudta helyben a gondozottakat vizsgálni.

Az időotthon ügyében tovább folytatódik a vizsgálat - közölte.

Müller Cecília elmondta azt is, hogy a Pesti úti idősek otthonánál újabb mintákat vettek, és jelenleg 223 fertőzöttet tartanak nyilván az intézményben, ebből 19 dolgozó. Az elhunytak száma 23. A második mintavétel 267 lakónál, 40 dolgozónál történt meg, a minták laboratóriumi vizsgálata jelenleg is zajlik, keddre vártható eredmény - tette hozzá.

Közölte, május 3-ra becsülik a járvány tetőzését, erre készül fel az egészségügyi rendszer technikailag is. Hozzátette: zajlik az egészségügyi dolgozók távoktatása.

További részletek hamarosan!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.