Koronavírus-járvány

Magyar Posta: az emberek elfogadták a kézbesítés új eljárási rendet

Az ügyfelek nem csak türelemmel viseltetnek a megváltozott eljárás iránt, hanem várták is ezeket az intézkedéseket, és egyben megköszönte hozzáállásukat.

2020.04.18 04:26MTI

Az emberek elfogadták a postai kézbesítés új eljárási rendjét, és a postai várakozást - mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője a kormány Facebook-oldalán pénteken közzétett videójában.

Megjegyezte, az ügyfelek nem csak türelemmel viseltetnek a megváltozott eljárás iránt, hanem várták is ezeket az intézkedéseket, és egyben megköszönte hozzáállásukat.

Panulin Ildikó ismertette, hogy a vállalat mindenki egészségét védő intézkedéseket vezetett be, például a postások, illetve a postai ügyintézők maszkot és kesztyűt hordanak.

Szólt arról, hogy országszerte sok a nyitott pultos posta, a munkatársak és az ügyfelek egészségének megőrzése érdekében leheletfogó paravánokat telepítenek, a munkát húsvét előtt kezdték, és a napokban is országszerte folytatják.

A Magyar Posta szóvivője szólt arról is, hogy bevezették április elején az érintésmentes kézbesítést azzal a céllal, hogy a közvetlen fizikai kontaktust elkerüljék, így ma már aláírás nélkül vehetik át az emberek a küldeményeket.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Posta szolgáltatásai között külön költség nélkül elérhető az elektronikus csekkbefizetés, emiatt nem kell a postahivatalba menni.

A miniszterelnöki megbízott kiemelte, hogy több mint 30 ezer kézbesítő és postai dolgozó folyamatosan szolgálatot teljesít az ország 2700 postahivatalában. A postások ezekben a napokban is ott vannak az első vonalban - fogalmazott Nyitrai Zsolt, és megköszönte mindenki felelősségteljes munkájukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.