Járvány

Megszólalt a kétéves koronavírusos kisfiú édesapja

"A poklok poklát jártuk meg."

2020.04.14 08:01ma.hu

Magszólalt annak a kétéves, sátoraljaújhelyi kisfiúnak az édesapja, akit múlt héten diagnosztizáltak koronavírussal. A Blikk szerint a kisfiú már jobban van, ha minden jól megy, kedden kiengedik a kórházból.

Az édesapa a lapnak azt mondta: a poklok poklát járták meg az utóbbi napokban. Gyerekük múlt vasárnap kezdett csúnyán köhögni, így bevitték az ügyeletre.

"Ott elmondtuk a panaszunkat, de közölték velünk, hogy nem tudják megvizsgálni, vegyünk neki köptetőt. Be is adtuk a gyógyszert, de a pici éjjel elkezdett nagyon köhögni, sőt már hörgött is, és a tüdeje is sípolt. Másnap felhívtuk a háziorvost, aki telefonon meghallgatta a gyerek köhögését. Felírt egy antibiotikumot" - mondta az apa. A gyógyszer beadása után a gyerek állapota még rosszabb lett, így szülei bevitték a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházba.

"Az úton kétszer elájult a kisfiam. Soha nem lehetek elég hálás az ottani orvosnak, azonnal fogadta a gyereket, és mondta, hogy irány a nyíregyházi kórház. Ott megcsinálták a koronavírustesztet, kiderült, hogy fertőzött a 2 éves fiam" - tette hozzá az édesapa, aki szerint itt a kisfiú nagyon jó kezekbe került, kapott gyógyszert és többször megröntgenezték.

Az egész családon elvégezték a tesztet, ami negatív lett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.