Ügyészség

Életveszélyes sérülést okozó vízmelegítő miatt emeltek vádat egy somogyi férfi ellen

Szakszerűtlenül felszerelt vízmelegítővel okozott életveszélyes sérülést tizenöt éves lányának egy férfi tavaly márciusban, ezért az ügyészség vádat emelt ellene.

2020.04.08 21:30MTI

A Somogy Megyei Főügyészség közleményében azt írták: a hatvankét éves férfi egy somogyi községben a fatüzelésű berendezést még 2016-ban, kellő szakértelem hiányában, biztonsági szelep nélkül szerelte fel otthonuk fürdőszobájában. A vízmelegítő emiatt felrobbant, az abból kiömlő forró víz következtében a helyiségben tartózkodó sértett testfelületének negyvennégy százalékán első- és másodfokú sérüléseket szenvedett, életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a veszélyhelyzettel összefüggésben hozott kormányrendelet alapján büntetővégzés meghozatalára, abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. A büntetővégzés lehetővé teszi, hogy a bíróság tárgyalás nélkül, az iratok alapján döntsön.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.