Járvány

Több koronavírus-fertőzéses beteget diagnosztizáltak egy budapesti idősotthonban

Öt, idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, és további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket.

2020.04.03 18:46ma.hu

Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus - közölte Karácsony Gergely főpolgármester. A 18 kórházba szállított ember állapota nem romlott tegnap óta, a főpolgármester szerint a helyzethez képest jól vannak.

A főpolgármester felidézte, hogy minden budapesti intézményben, így ebben az idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el, nem lehet tudni, hogyan került be mégis a koronavírus. Jelenleg nincs már ott dolgozó, vagy bentlakó, akinek tünetei lennének.

A főváros saját forrásból kétszáz tesztet végeztetett el egy magánlaborban az elmúlt órákban az ott dolgozókkal, és a tüneteket produkálókkal kapcsolatba került lakókkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.