Koronavírus-járvány

Dr. Tamasi József: az ország nagy része már immunizálódott - videó

Veszélyeztetettek a dohányzók és a túlsúlyosak.

2020.04.02 10:33ma.hu

A Facebookon, a "Koronavírus pánikot csillapítók csoportja" nyilvános csoportban tett közzé egy videót, hogy csökkentse a koronavírussal kapcsolatos pánikot, amely igen nagyon jelen van az országban. Szerinte az áldozatok 99%-a valamilyen súlyos betegségben szenvedett, és megkérdőjelezi az újabb fertőzések adatait. Ugyanis szerinte nem áll kellő adat rendelkezésre: mennyi fertőzött van, mennyi immunizált. Oxfordi adatok szerint a britek fele már januárban átesett a fertőzésen és immunizálódott, de hazai adat nincs. Ehhez egy reprezentatív vizsgálatot kellene végezni, nem csak a fertőződöttségről, hanem az immunizáltságról is. Szerinte ugyanis minél többet tesztelnek, annál több beteg van, mert ez a két szám áll egymással arányban, de ebből még nem tudható meg, hogy valójában mennyi a fertőzött.

Az orvos fontosnak tartja a megelőzést, ha egészségesek vagyunk, az sokat számít. A veszélyeztetettek a dohányzók és a túlsúlyosak, mert nem látszódnak a már kialakuló krónikus betegségeik, de már ott vannak a háttérben. Nem minden idős veszélyeztetett, viszont a komoly betegséggel rendelkező fiatalok azok.

Szerinte komoly betegséggel rendelkező embereket utasítanak el, mert csak a koronavírussal foglalkoznak csak, ami sokkal veszélyesebb. A videóját itt nézheti meg >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.