Gyász

Elhunyt Fazakas Szabolcs volt ipari miniszter

Elhunyt Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztere kedden. A volt diplomata, államtitkár, az MSZP országgyűlési és európai parlamenti képviselője 72 éves volt.

2020.04.01 11:07MTI

Az MSZP Facebook-oldalán szerdán közzétett közlés szerint Fazakas Szabolcs egész életét hazájának, szülőföldjének szentelte. Közéleti szerepvállalásait, megbízatásait a legmagasabb erkölcsi és szakmai szinten látta el - emlékezett meg róla az MSZP.

Fazakas Szabolcs 1947-ben született Budapesten. A budapesti közgazdaságtudományi egyetem külkereskedelmi szakán végzett.

Politikai pályafutását 1973-ban a Külkereskedelmi Minisztériumban kezdte, később Bécsben és Berlinben is teljesített diplomáciai szolgálatot. A Horn-kormány alatt előbb államtitkár, majd 1996 és 1998 között az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium vezetője volt.

2002 és 2004 között az MSZP országgyűlési, 2004 és 2009 között a párt európai parlamenti képviselője volt. 2010-ben az Európai Számvevőszék tagjának választották, ezt a tisztségét 2017-ig töltötte be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.