Koronavírus

Operatív törzs: sikerült lassítani a vírus terjedését

Ez a kormány korábbi intézkedéseinek, illetve annak is köszönhető, hogy az állampolgárok betartják a hatósági korlátozásokat.

2020.03.26 12:44MTI

A környező országokhoz képest Magyarországon sikerült lassítani a járvány terjedését - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor közlése szerint ez a kormány korábbi intézkedéseinek, illetve annak is köszönhető, hogy az állampolgárok betartják a hatósági korlátozásokat. Kérdésre válaszolva közölte: a megszokotthoz képest 60-70 százalékkal kevesebben vannak a magyarországi utakon és a köztereken.

Címlapfotó: A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársa fertőtlenít a koronavírus-járvány miatt az Astoria aluljáróban 2020. március 26-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mónus Márton

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.