Járvány

Koronavírus - 24 óra alatt újabb 36 fertőzött az országban

A tisztifőorvos megköszönte a lakosság együttműködését, hogy egyre kevesebben vannak az utcákon.

2020.03.23 11:42ma.hu

Újabb 36 embernél igazolták az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 167-re nőtt hazánkban a regisztrált fertőzöttek száma, közölte a kormányzati tájékoztató oldal hétfőn. (Vasárnap 28-cal nőtt az igazolt új fertőzések száma).

A tájékoztató oldalról az is kiderül, hogy a járvány áldozatainak száma eggyel emelkedett, így már 7 halott van. Az áldozatról a kormányzati tájékoztatás annyit közölt, hogy „idős, krónikus betegségben szenvedő férfi”. Vasárnap viszont újabb gyógyultak is távozhattak a kórházból, így eddig 16 betegnek sikerült felépülnie a fertőzésből. Az aktív koronavírusos esetek száma így jelenleg 144.

Az újabb fertőzöttekkel együtt 153-ra nőtt a koronavírust elkapott magyar állampolgárok száma, továbbá 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi állampolgár fertőződött meg hazánkban. Az igazolt új fertőzések száma harmadik napja növekszik, március 20-a óta a háromszorosára emelkedett.

A fertőzés miatt karanténban lévők szám 101-re csökkent, a mintavételek száma jelentősen megnőtt, 1072 új mintavétellel 5515-re emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.