Járvány

Koronavírus - Szijjártó: folyamatosan dolgoznak a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásán

Vasárnap este 49 magyart Zágrábon keresztül juttattak haza.

2020.03.23 07:17MTI

Sokan vannak még, akik haza akarnak térni, ezért a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásával foglalkozó munkacsoport tovább dolgozik - közölte vasárnap este Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kiemelte: a légiközlekedés egyre nehezebbé válik az egész világon, a légitársaságok sorra mondják le járataikat, repterek és komplett légterek kerülnek zár alá.

Isztambul a világ egyik legnagyobb légiforgalmi csomópontjainak egyike, ahonnan ezen a héten felfüggesztették a budapesti járatok indítását. Ezért vasárnap este 49 magyart Zágrábon keresztül juttattak haza. A buszok a horvát főváros repterén várták a hazatérőket.

Velük együtt a hétvégén összesen 1469 magyar indult haza a világ különböző pontjairól - ismertette a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.