Járvány

Koronavírus - Orbán Viktortól kér maszkot egy budai fogorvos

Dr. Iványi József egyenesen a miniszterelnökhöz fordult megfelelő szűrőjű arcvédő eszközökért.

2020.03.22 19:33ma.hu

Az első kerületben alapellátó fogorvosként praktizáló Dr. Iványi József közvetlenül Orbán Viktorhoz próbált fordulni segítségért, hogy az állam által a járvány idejére az egészségügyben dolgozók számára ajánlott, megfelelő szűrőképességgel ellátott FFP2-es és FFP3-as maszkokhoz valójában is hozzájuthassanak annak érdekében, hogy meggátolják a koronavírus terjedését munkavégzés közben. Levelét változtatás nélkül közöljük:

Orbán Viktor

Miniszterelnök Úr

részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Jelen levelemet a fogászati alapellátást biztosító rendelők FFP2 – FFP3 szűrőosztályú maszkellátásával kapcsolatban írom.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet kapcsán bevezetett felelősségteljes és szükséges állami intézkedések kiegészítéseképpen kérem, hogy a fogászati alapellátásban dolgozó fogorvos kollégák és az asszisztensek részére az FFP2 – FFP3 típusú maszkot biztosítani szíveskedjenek.

A koronavírus járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet okán, a fogászati ellátáshoz a Koronavírus eljárásrend, a Fogászati Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzések megelőzése Módszertani Levele és az NNK 2020.03.14-én kelt ajánlása szerint szükséges, hogy az egészségügyi személyzet a gyanús és megbetegedett esetek ellátása során legalább FFP2 - FFP3 szűrőosztályú maszkot használjon.

Szükséges ez amiatt, hogy az orvosok és az asszisztensek egészségének megóvása által a munkaképességük a lakosság gyógyításának szolgálatában maradhasson.

Az FFP2 - FFP3 szűrőosztályú maszk viselése az interkurrens, iatrogén infekció megelőzése miatt is elengedhetetlen feltétele a jelenlegi helyzetben végzett fogorvosi sürgősségi betegellátásnak.

Kérem, hogy a levelemben szereplő indokok elfogadásával az FFP2 - FFP3 szűrőosztályú maszkot a fogászati alapellátás számára folyamatosan biztosítani szíveskedjenek.

Segítségét köszönöm!

Tisztelettel:

Dr. Iványi József

Budapest, 2020. március 22.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.