Járvány

Koronavírus - Több mint 130 fertőzött Magyarországon

Egyetlen nap alatt 30 százalékkal nőtt a magyarországi fertőzöttek száma.

2020.03.22 10:00MTI

Vasárnapra 131 emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

A koronavirus.gov.hu vasárnap délelőtt azt írta: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19).

Összegzésük szerint jelenleg a Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 131. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 117 magyar állampolgár.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat - szögezték le.

"Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!" - fogalmaztak a koronavirus.gov.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.