Járvány

Koronavírus - Elindult a Maradj otthon! kampány

Magyar fesztiválok, számos klub és koncerthelyszín közösen arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a Maradj otthon! kampányban.

2020.03.21 19:55MTI

Mint írták, a fesztivál egy virtuális esemény, amely kizárólag a Facebookon létezik; a szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, amelyekben megmutatják, mivel töltik napjaikat odahaza.

Lobenwein Norbert, az akció elindítója - a közleményben - úgy fogalmazott, "kötelességünknek érezzük, hogy a klubok, fesztiválok milliós létszámú közönségét - fiatalokat és idősebbeket - ráébresszük arra, hogy ezekben a nehéz hetekben-hónapokban be kell tartaniuk a szabályokat és otthon kell maradniuk".

Az akció szombaton Rúzsa Magdi, erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a Most élsz! című Máté Péter dallal indult.

Ákos - szombat esti - első karanténkoncertjét követően vasárnap este 8-kor Járai Márk élő koncerttel jelentkezik az otthonából, amit a Maradj otthon! Fesztivál oldalán követhetnek a rajongók - írták.

A közlemény szerint a fesztiválok közül mások mellett a Sziget, az EFOTT, a Campus, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazz Piknik, a VeszpémFest, a VOLT, a STRAND, az Etyeki Piknik, a Balaton Sound, a SZIN, a Kolorádó, a Bánkitó, a MOL Nagyon Balaton, klubok és koncerthelyszínek közül a Budapest Park, a Barba Negra, a Papp László Budapest Aréna, az A38 hajó, az Akvárium Klub, a Dürer, összesen 50-nél is több szervezet indította el a Maradj otthon! Fesztivált.

Címlapfotó: Az új koronavírus-járvány miatt "Maradj otthon!" feliratot vetítenek egy belvárosi ház falára Budapesten 2020. március 20-án. MTI/Balogh Zoltán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.