Járvány

Koronavírus - Séta után ajánlott fertőtleníteni a kutyákat

Érdemes arra is figyelni, hogy a gazdák ne simogassák egymás kutyáját.

2020.03.21 09:14MTI

A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve áttörölni az állat szőrét fertőtlenítő törlőkendővel, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni - javasolta szombati közleményében a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Az iskola azt írta, ismereteik szerint a kutyák nem kapják el a koronavírust és nem hordozók, ugyanakkor a tisztaságukra most még jobban oda kell figyelni, mert nincs kizárva, hogy bundájukon átvihetik a vírust.

Hozzátették, érdemes arra is figyelni, hogy a gazdák ne simogassák egymás kutyáját.

Címlapfotó: Királyné Barkóczi Emese, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola kutyakiképzője fertőtlenítőkendővel törli Milka nevű kutyáját séta után Miskolcon 2020. március 21-én.MTI/Vajda János

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.