Járvány

Koronavírus - Lakatos Tibor: a lakosság ellátása továbbra is biztosított

Az országon belül a teherforgalom zavartalan.

2020.03.18 20:18MTI

A lakosság ellátása továbbra is biztosított - jelentette ki a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Lakatos Tibor elmondta: reggelre 29 kilométeres sor alakult ki az osztrák oldalon Hegyeshalomnál. A kormányzati és rendészeti egyeztetések nyomán meg tudták indítani a forgalmat. Jelenleg Hegyeshalomnál egy óra alá csökkent a várakozás, továbbá Kópházán és Rábafüzesnél is megindították a teherforgalmat. Az országon belül a teherforgalom zavartalan - tette hozzá.

Jelen körülmények között a kormány intézkedései arra irányulnak, hogy a vírus terjedésének lassítása mellett a magyar állampolgárok ellátását biztosítsák - hangsúlyozta.

Lakatos Tibor azt is elmondta: az eddigi intézkedések betartását is folyamatosan ellenőrzik. Eddig hét emberrel szemben szabtak ki 350 ezer forintos bírságot. Vagyis az önkéntes jogkövetés túlsúlyban van - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.