Járvány

Már akár 2800 forintot is elkérnek a csirkemellért

Elszabadultak az árak.

2020.03.18 14:54ma.hu

A szokásosnál is drasztikusabban növekednek és még növekedhetnek az élelmiszerárak, főleg a húskészítményeknél. A Lehel piacon már kedden árat emeltek a hentesek, közben szerda délelőtt már 351 forintba került egy euró.

A sertéshús már a járvány előtt is éppen luxuscikké kezdett válni, most azonban, amikor az emberek kilószám hordják haza a hentespult kínálatát, úgy néz ki, a csirkemell is átment ebbe a kategóriába. Legalábbis egy budapesti hentesnél a Lehel piacon, ahogy az a Facebookon terjedő fotókból kiderül – írja a 168 óra.

A csirkemell filé 2798 Ft, a csontos csirkemell 2698 Ft és a csirkecomb farrésszel 1998 Ft - számolt be róla a budapestkornyeke.hu.

"Az arcpirító pofátlanság netovábbja! Tipikus magyar mentalitás." - írta fotóihoz a hölgy, aki március 17-én, kedden járt a piacon. Javasolja, jó lenne, ha a nyerészkedők ellen is tennének valamit, például vészhelyzetre hivatkozva bevezethetnék a hatósági árszabályozást. És a vásárlási limitet, ha már ehhez nincs meg az embereknek a kellő intelligenciája és 10-20 kilós mennyiségben hordják haza - teszi hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.