Járvány

Már 58 koronavírus-fertőzött van Magyarországon

Nyolc magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

2020.03.18 08:10ma.hu

A koronavirus.gov.hu oldalon közölt adatok szerint már 58 fertőzött van Magyarországon. A frissítés után a karanténban lévők száma 122-re csökkent, 137-ról. A mintavételek száma a korábbiakhoz képest megugrott, 1587-ről, 1803-ra.

Nyolc magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. A diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttetek közül 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 47 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

Müller Cecília országos tisztifőorvos korábban bejelentette és az adatokból is látszik, hogy már a járvány második szakaszához értünk, az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése. Ez azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, kitől kapta a fertőzést.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.